FIAP Cloud – udtagelser 2020

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
Fotograf: Jesper_Fremming_Titel: Brunch at dizzy heights

Fotograf: Jesper_Fremming_Titel: Brunch at dizzy heights
  FIAP påbegyndte i 2013 en opbygning af billeder i en database i skyen.

Medlemmer under SDF har været med fra starten. I februar 2020 er der udtaget yderligere 14 billeder fra otte danske fotografer.

Læs mere: FIAP Cloud – udtagelser 2020

Igen en Oman klassiker

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Salon kataloger fra Oman plejer at være i særklasse, biennale kataloget med en tykkelse på ½ tomme er ligeså.

Læs mere: Igen en Oman klassiker

Varsel – FIAP Natur Biennale 2020

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Fotograf: Erwin Schrankenmüller  Titel: Sort sol

Det har i en årrække været svært at samle tilstrækkeligt mange billeder for mulig deltagelse i naturbiennalerne.

I år lykkedes det dog med hiv og sving men til et resultat som vi kun kan gøre bedre.

Læs mere: Varsel – FIAP Natur Biennale 2020

28th FIAP Color Biennial 2019

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Danske temaer

Alle udtagne billeder til biennalerne i år er nu fremme, det tog mere end fem uger til Sydafrika, så her er en forhåndsmelding om næste års temaer.

Læs mere: 28th FIAP Color Biennial 2019

FIAP 19th Natur Biennale – Status

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Author: Henrik R. Kristensen 

SDF Udland modtog knapt 100 billeder, print og digitale, til udvælgelse.

Finn Nielsen og Peter Birk har nu sammensat de to kollektioner med autorer som følger idet p angiver udvalgt print og d udvalgt digitalt billede medens 2d er for to udvalgte billeder.

Læs mere: FIAP 19th Natur Biennale – Status

18th FIAP resultat

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

18th FIAP Natur Biennale – Resultat


Natur Nationale 2004 - Author:Ukendt

Italien vandt både digitalt og print ganske suverænt.

Det flotte resultat skyldes blandt andet en række gode individuelle placeringer. Digitalt gik 4 ud af 6 medaljer til autorer fra Italien.

I print måtte autorerne fra støvlelandet nøjes med to sølv medaljer individuelt, til gengæld fik alle ti autorer fra Italien FIAP diplomer.

Læs mere: 18th FIAP resultat

FIAP Natur

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

FIAP 18. Natur Biennale  

Author: Christian G. Larsen, Seadown

Årets biennale bliver en gentagelse fra 17. Biennale i 2014, ingen dansk deltagelse.

For få autorer og for få billeder er den enkle forklaring. Til bestyrelsens ros skal jeg nævne at omkring en tredjedel af billederne er kommet fra tre af dens medlemmer.

Det er trods alt tilfredsstillende at en pæn del af de indsendte billeder er gode og uden tvivl ville have gjort sig i biennalen, men ’lidt men godt’ er altså ikke tilstrækkeligt.

En uddybning følger på sidens ’Forum’.

Tak til de autorer der indsendte billeder

SDF Udland
Finn E. Larsen

 

Bienaler

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Mulige temaer til FIAP biennaler

Efter modtagelse af forslag med udgangen af november har SDF Udland følgende temaer på ’lager’, men der modtages meget gerne flere forslag samt bemærkninger til neden stående.

Læs mere: Bienaler

FIAP Biennaler 2016 og efterfølgende år

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Author: Gitte Müller Kristiansen

Efter modtagelse af forslag med udgangen af november og senere tilkomne forslag har SDF Udland følgende temaer på ’lager’, men der modtages meget gerne flere forslag samt bemærkninger til neden stående.


Valg af tema til den enkelte biennale afhænger til en vis grad af hvor den rent praktisk finder sted, indrømmet det kan være lidt subjektivt.

1. Langtidseksponeringer med vand. Det kan være med ting i vand (bunkers, pæle, mm), men også med landskabsdele involveret. Det er et emne, som har det med at gøre sig godt, og relativt simpelt kan der her skabes god sammenhæng. Egner sig nok bedst til kvadratisk print. Se i øvrigt http://billedbutik.dk/kurser/langtidseksponering

2. Fine art arkitektur. Kan være både mono og farve, men mono er nok det bedste valg. Med alle de nye bygninger, specielt i havnemiljøer, er der rige muligheder for at skyde til formålet her. Se i øvrigt https://www.google.dk/search?q=fine+art+arkitektur&biw=1280&bih=907&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjM95eguNnJAhUFWywKHccsBAsQsAQIHA

3. Dyreportrætter. Det kan være kæledyr men vilde dyr er måske nok mere oplagt. Det er svært at forestille sig at det ikke er farvebilleder. Højformat vil nok være at foretrække. Se eksempelvis https://www.google.dk/search?q=dyreportr%C3%A6tter+foto&biw=1280&bih=907&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjW1ZfyudnJAhUECiwKHSvXCn8QsAQIHA#tbm=isch&q=dyreportr%C3%A6tter+vilde+dyr

4. Karneval/udklædning. Et oplagt valg til farve. Inspiration kan fås på mange sider i Google.

5. Alternativt portrætter. Én eller to personer, tæt skæring omkring øjnene eller portrætlignende men med fokus på øjne - alternativt portræt.
Vise glæde, jubel, bekymring, vrede, tårer, sorg, ælde etc. fra børn til gamle mennesker.
Mellemøstlig delvis afdækning af ansigt er OK.
Tanken med dette tema er en ’stærk emotionel SDF portfolio’ voksende fra barn til olding gennem de tyve billeder. Hvis digital da såvel farve som monokrom mulig.
Høj- eller tværformat eller kvadratisk?
’Omslag’ med alle tyve billeder og tekst for neden FIAP xxxxx tema from DK.

6. Aktiviteter på kysten. Danmark har så lang en kystlinje og der er masser af aktiviteter, mennesker og dyr, bag denne. Aktiviteter i vandet er ikke inkluderet i temaet, men der må gerne være hav i baggrunden. Temaet kan rummet alt mellem Sandormen (vognen) på Grenen til en død hval på forstranden, mylder af tyskere (og andre) med biler, telte mm på Rømø brede forstrand, kite buggyer på hjul, Skt. Hans bål, kystfiskere, både på land (Vorupøre/Thorsminde) etc

Temaet formentlig mest velegnet til farve digital eller print.

7. Det danske Landskab. Det er ikke et tema om uberørt natur, det findes jo næsten ikke. Vort landskab er formet af istiden men lige siden præget af menneskelige aktiviteter. Noget er i dag smukt, noget er endt i en anden grøft.

Landbrug og skovbrug har været væsentlige elementer i formning af ’Det danske Landskab’ og det vil nok være svært at komme uden om i et fotografisk tema.

Tværformat vil nok være det mest naturlige, men om det skal være i farve eller monokrom skal overvejes mere end én gang.

8. Det at være dansker - i Danmark. Det er ikke et tema der ’hives ind fra højre’ få måneder førend en biennale. På internettet findes et væld af artikler om dette tema og som kræver en del for at omsættes til fotografi, også for dem der får det lod at udvælge til en biennale.

Person, som har dansk statsborgerskab og også føler et kulturelt tilhørsforhold til Danmark samt taler dansk flydende er én af flere definitioner - men unægtelig ikke ligetil at foto­gra­fere. Men vi har en stribe processer i vort demokrati f.eks. valg og demonstrationer, landskamp i Parken, musikfestivaller i det grønne, Sct. Hans – og meget mere.

Kom gerne med dine supplerende bemærkninger, så vi kan komme ’tættere’ på.

9. Levn fra vore forfædre - danske gravhøje. Stendysser, langdysser, jættestuer etc. findes vel i tusindvis. De venter bare på at være fotograferet i alle årstider, måske endda nogle af dem oven fra. De kan være nøgne blot med græsdække på en åben mark eller mere tilgro­ede inde i skove, måske med et solstrejf mellem træerne. Stenene bør være det essentielle

Her skal nok vælges tværformat; farve eller monokrom?

10. Typisk dansk! Det er underforstået at være typisk dansk i dag. Siden 1864 er der sket en kolossal udvikling i at være typisk dansk, det er altså mennesker det drejer sig om – ikke ’leverpostej’ eller H. C. Andersen figurer. Det er måden vi er på – og det skulle vel nok være muligt at få en god stak billeder ud af.

Billedformat, mono, farve – tja det finder vi nok ud af.


Mono biennale 2016 er i print med fremsendelse til Sydkorea 20. maj. Deadline til SDF Udland er 4. april 2016.

Medlemmer fra AFA står for udvælgelse af billederne.


Natur biennalen 2016. Der foreligger endnu intet fra FIAP.

Medlemmer fra Downstairs udvælger billederne.


Til biennaler 2017 er der indkommet et ’måske’ fra én klub til udvælgelse af billeder.

Andre klubber behøver ikke at holde sig tilbage. Kontakt gerne SDF Udland for eventuelt at høre lidt om hvad der skal til for at udvælge billeder.


Finn E. Larsen
SDF Udland

        

aarbog2021

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Vigtige datoer

Ingen begivenheder