Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Fotograf: Helle Lorenzen Titel: Dolomites
   I november 2019 var jeg en tur i Photo Club Dania i Silkeborg og fortalte om FIAP 2020 som det tegnede sig på det tidspunkt i min optik lidet anende at corona epidemien få måneder senere vendte op og ned på meget i FIAP.

Læs mere: FIAP 2020 – næsten

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

FIAP - Fédération Internationale de l'Art Photographique

34 Peder Krabbe Cello kvartetten


FIAP er stiftet i 1950 i Schweiz og Danmark har været med siden 1954.

Det er i dag en worldwide organisation hvor der er plads til næsten alle former for fotografisk udfoldelse.

Det er de enkelte landes forbund, her SDF, der så at sige bærer FIAP. Medlemskab under SDF medfører at du også er medlem i FIAP.

Knapt 100 lande i fem verdensdele og omkring en million medlemmer er det efterhånden blevet til.

FIAP fungerer på tværs af racer, politiske og ideologiske holdninger og har i dag relationer til Unesco.

FIAP kongres og FIAP Photo meeting.

Hvert andet år afholdes international kongres; i 2016 er Korea vært. Kongressen udpeger værtsby for næste kongres i 2018; Durban i Sydafrika er blandt ansøgerne.

Ideen med photo meeting er at samle fotografer fra hele verden til fotografiske oplevelser og socialt samvær. Senest har Cuba været vært, tidligere blandt andet Kreta og Bali.

FIAP Clubs World Cup

Cuppen er en årlig konkurrence for fotoklubber. Antallet af fotoklubber der er med er jævnt stigende mod et mål på 200 klubber. Man er godt og vel trekvart vejs.

Forskellige danske klubber har været med i de ti år som cuppen har eksisteret; normalt er der 4-5 klubber med. Hver klub kan deltage med tyve billeder.

FIAP Biennaler

Der arrangeres, som ordet siger, biennaler hvert andet år; to kategorier på lige år og to andre kategorier på ulige år. Der er tale om konkurrence imellem medlemslandene. Se mere herom andet sted på sitet.

Danmark placerer sig oftest midt i feltet.

FIAP titler

Gennem internationale saloner/konkurrencer kan der opnås titler baseret på antagelse af billeder tilligemed præmiering. Se mere om det her på sitet under ’FIAP titler’.

Særlige honorære titler kan opnås ved administrativ indsats på internationalt men også nationalt plan.

FIAP News 

Der udgives jævnligt elektronisk et magasin med artikler og billeder fra events og saloner under FIAP. Du kan finde frem til dette på forsiden af fiap.net. 

FIAP på Facebook

En anden mulighed for at holde sig orienteret!

FIAP Liaison

Af praktiske årsager har FIAP etableret et net af liaison officers, normalt forkortet til L.O., én i hvert land. FIAP ser gerne at en L.O. virker i mindst tre år.

L.O. har blandt andet til opgave at videreformidle relevant information til sit forbund og dets medlemmer. Information udsendes på fire hovedsprog. Det er givet at der er lande hvor ingen hovedsprog tales og hvor L.O. har en endnu større opgave ved formidling.

FIAP har udgivet en særlig info, der omhandler L.O.’s arbejdsopgaver.

I Danmark er L.O. en del af SDF Udland.