NFFF abejdsstipendier tildelt

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

SDF indgår i et samarbejde med andre nordiske fotografiske landsorganisationer i Nordisk Forbund for Fotografi. Som en del af dette samarbejde uddeles hvert år €500 til en fotograf eller klub i hvert af de fire lande på basis af ansøgninger.

I år var der for første gang danske ansøgninger med. Til gengæld var der ingen norske.

Det danske vinderprojekt blev Susan Kipp, der vil dokumentere et døende værthus af den gamle type. Juryen vurderede, at der var tale om et kulturhistorisk såvel som fotografisk interessant projekt. Fotografierne, som Susan vil udstille de sidste dage i værthusets liv og også dele i en bog vil blive i sort/hvid-formatet. Den vil sådan bygge ind i en socialrealistisk stil, vi har dyrket længe her i landet.

Det svenske stipendie gik til et en Ystads Fotoklubb, der laver et projekt omkring byens døende havnemiljø og dets mennesker. Det finske projekt ved Tiina Poimio handler om kvinders liv og roller, der vises på en planlagt udstilling.

Stipendieuddelingen har kørt i en periode nu og vi vil i NFFF opsamle erfaringerne og forbedre produktet til næste år. Det er nu helt åbent i håb om at en genial ide finder vej. Men det betyder nok også, at mange ikke har lyst til at udarbejde en ansøgning, når man ikke kender vilkår for udvælgelsen. Beløbet er måske også i underkanten i forhold til realistiske udgifter ved udvikling af fotografiske projekter med relevans.