Mindeord for Knud Nielsen

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Knud Nielsen Fotograf: Halldòr Gudlaugsson

Knud Nielsen Fotograf: Halldòr Gudlaugsson

   Knud Nielsen, døde pludselig den 19. december 2020 76 år gammel i Nyborg.

Knud var kendt for sit fotografiske virke på mange planer i hele sit voksne liv. Han tænkte altid i og på billeder. Han debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1978 og har siden udstillet utallige steder i Danmark og i udlandet. Knud var SDF´s repræsentant i bestyrelsen for Fotomuseet på Brandts Klædefabrik.


Han var en fremragende fotograf, der var aktiv som foredragsholder, dommer, underviser, konkurrencedeltager og udstiller. Han var kendt og respekteret i mange fotografiske kredse. Jeg har haft fornøjelsen at være sammen med Knud på fotoudstillinger, til Landsmøder i SDF, Fotomarathon i Stockholm, samt være på fototur mange forskellige steder. Jeg har også haft ”fornøjelsen” at være konkurrent til Knud i diverse fotokonkurrencer!

Mine første minder om Knud var i de gode gamle mørkekammerdage. Knud var suveræn i et mørkekammer, og med de negativer han kom hjem med, var han svær at konkurrere mod. Han har altid haft en professionel tilgang til fotografiet. ”Spar ikke på materialerne!”, ”gør dig umage!” og ”find din egen vinkel!”.


Siden 16. juni 2014 har Knud lagt et billede på Instagram (knphonography) hver dag. Det blev til 3578 billeder.


Knud lagde sit sidste billede på Instagram den 17. december 2020.


Tankerne går til Knuds kone Lene og børnene Rikke og Rasmus samt til børnebørnene.


Æret være Knud Nielsens minde
Fotoven Carsten Medom Madsen

Fotograf: Knud Nielsen

Fotograf: Knud Nielsen

 

 

Social Share