Upload og registrering til Den Nationale 2018

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Author: Gitte Müller Titel: Youngster (Guld i DF 2017)

Nu er der åbent for upload og registrering til Den Nationale 2018. Du får adgang via dit login på sdf.dk

Når du er logget ind vælges menuen nederst på siden

Årets kategorier er:

 • Monochrome-papir
 • Farve-papir
 • Monochrome-digital
 • Farve-digital
 • Serier-papir
 • Portræt-digital
 • Photojournalism-papir

Datoer:

 • Deadlinefor upload, registrering og betaling er den 10. maj.
 • Pakker med papirbilleder skal være fremme senest 16. maj
 • Antagelser offentliggøres senest 1. juli
 • Præmieringer offentliggøres på landsmødet

Gebyrer:

 • 185 kr. for første kategori, stigende med 15 kr. for hver ekstra kategori

Reglerne for Den Nationale findes på hjemmesiden under Medlemsinfo / Den Nationale. Alle opfordres til at gennemlæse reglerne inden afleveringen, så ærgerlige fejl undgås og som i værste fald kan føre til diskvalifikationer.  I år skal man specielt være opmærksom på definitionen af kategorierne photojurnalism. Desuden er det vigtigt at sikre sig, at de monochrome billeder kun indeholder en farvetone. Definitionen af kategorien portræt er ikke givet i reglerne, og der er derfor mulighed for at fortolke emnet bredt. Eneste definition er, at billedet skal skildre en person eller flere personer.

Upload og registrering:

I år er registreringen ændret, således at man kan logge ind flere gange og lave rettelser indtil registreringen er helt OK. Man får tilsendt en mail med et link, som kan bruges flere gange.

Alle billeder skal have titler, og der skal uploades billedfiler af alle billeder, også papirkategorierne. Formatet er 1920 pixels på længste led (altså tværformat skal være 1920 pixels brede, højformat 1920 pixels høje, kvadratiske billeder 1920x1920 pixels ). Filformat JPEG på maks. 5 mb. Farverum sRGB.

Billeder til SDF Årbogen:

Du har mulighed for at få billeder udvalgt til at blive vist i SDF Årbogen 2018. Under upload finder du en sektion, der giver denne mulighed. Det er en god idé at benytte sig af denne mulighed! Og så er det gratis. Kravene til billedfiler er de samme her, dog vil billedfiler med for få pixels eller for kraftig komprimering ikke komme i betragtning, da trykning ikke vil være mulig. Filer under 1 mb accepteres ikke.

Du har mulighed for at uploade 4 billeder, og kan frit vælge mellem farve og monochrome eller en blanding af disse. Man bestemmer altså frit hvilke billeder man uploader til Årbogen, så valget er helt op til dig. Der er heller ikke noget krav om, at man skal deltage i Den Nationale for at uploade billeder til Årbogen.

Et kompetent bedømmelsesudvalg vælger billederne til årbogen Årbogen, som offentliggøres på landsmødet. Der er et eksemplar til alle SDF medlemmer.

Mærkning og forsendelse af papirbilleder:

Papirbilleder mærkes med labels, som printes via fra din registrering. Labels placeres på billedets bagside i øverste venstre hjørne, og billedet markeres med en tydelig pil der markerer op. Vent med at printe og betale indtil du er helt sikker på, at alt er OK. Dog senest den 10. maj.

Pakker og breve med billeder sendes til
Nicolass Rood, Lyngvej 16, 6710 Esbjerg - e-mail: nico@n49.dk, telefon: 29282549
Nicolass vil gerne at I sender uden udbringning, med afhentning følgende steder:

Postnord

Posthus Fakta, Fyrvej 34, 6710 Esbjerg V

GLS

Statoil, Sædding Ringvej 6, 6710 Esbjerg V

Pakker skal være fremme senest 16. maj. Personlig levering kun ved forudgående aftale.

Betaling via kontooverførsel til 1551-4380481243. Mærk betalingen DN + deltagernavn

Poul Chr. Jensen, Billedsekretær