Nikon klar med en sekser og to nye objektiver

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Nikon har afsløret sin nye DSLR-topmodel, D6, som skal tage kampen op mod Canon EOS 1DX mark III. Det nye kamera i fuldformat lever op til kravene hos professionelle fotografer med behov for den ultimative kombination af hastighed og nøjagtighed, når det gælder nyheder, reportage og professionel sport.

 

Med Nikons hidtil mest kraftfulde AF-system og hurtige kameraforbindelser til billedoverførsel i realtid giver D6 de professionelle fotografer mulighed for at skabe og levere uden begrænsninger. Det nye, lynende hurtige AF-system har 105 sensorer af korstypen, alle valgbare, med 1,6x højere tæthedsdækning end D5 og sikrer præcision på et højere niveau end nogensinde tidligere. Hertil kommer uovertruffen tracking-ydelse selv under de sværest tænkelige lysforhold og et helt nyt niveau for motivregistrering. Med et større udvalg af brugerdefinerede gruppepunkts-AF-mønstre at vælge imellem kan fotografen optimere sin AF-opsætning til enhver opgave og få flere skarpe billeder af begivenhederne.
Hurtige forbindelser i kameraet sikrer branchens hurtigste overførselshastigheder, og de bliver ikke langsommere under optagelsen. Strømlinede arbejdsgange tilbyder flere måder, når man vil udvælge og prioritere vigtige billeder til overførsel. Det giver fotografen et forspring, når hvert sekund tæller. Kameraets kontrolpaneler i høj opløsning giver nu endnu bedre synlighed og læsbarhed, og D6 har stadig det robuste kamerahus, der gjorde D5 til en klar favorit blandt professionelle.

Robert Harmon, Interim Head of Commercial Planning hos Nikon UK, siger: "D6 er en imponerende efterfølger for Nikon D5. Nikons nye topmodel gør det endnu bedre end sin forgænger med branchedefinerende AF og alsidige tilslutningsmuligheder. Man kan ikke styre begivenhederne, lyset eller miljøet. Men man kan styre D6, og dette DSLR-kamera kommer til at levere utrolige billeder af de afgørende øjeblikke. Uden undtagelse."

Oversigt over de vigtigste funktioner

Branchedefinerende 105-punkters AF. 105 sensorer af korstypen, alle valgbare, med AF-følsomhed ned til -4,5 EV i det centrale fokuspunkt og -4 EV i alle andre punkter. Gruppepunkts-AF, nu med flere brugerdefinerede indstillinger, sikrer uovertruffen tracking. Et forbedret motivgenkendelsessystem, der giver motivregistrering på et helt nyt niveau.
Tag vinderbilledet. D6 giver fotografen mulighed for at definere fokusstartpunktet, når der optages med autopunkts-AF samt prioritere fokus på motivets øjne med autopunkts-AF eller 3D-tracking.
Uovertruffen billedkvalitet. Objektiver med F-fatning. 20,8 MP CMOS-sensor i fuldformat. EXPEED 6-billedprocessor. RGB-sensor med 180.000 pixels. Bredt ISO-område på 100-102.400, der kan udvides op til ISO 3.280.000 og helt ned til ISO 50.
Hurtige forbindelser i kameraet. Wi-Fi, Bluetooth og indbygget GPS. Kameraets kablede LAN understøtter 1000BASE-T-standard og leverer ca. 15 % hurtigere kommunikation end det anerkendte D5.
0,72x optisk søger med OLED-elementer. Giver et knivskarpt billede af motivet over hele det brede synsfelt uden forsinkelse. Indikatorer for rulning og hældning vises i søgeren.
Forenklet workflow. Flere måder til at kontrollere, vælge og overføre vigtige billeder via den skarpe og præcise 3,2" berøringsfølsomme skærm. Man kan sende sine bedste billeder til toppen af køen, når man overfører billeder til en pc via kabelforbundet LAN eller via kameraets Wi-Fi-forbindelse.
Alsidige kortpladser. De to kortpladser accepterer XQD- og CFexpress-kort – de hurtigste kort, der findes i dag. Få fordel af hurtige læse-, skrive- og overførselshastigheder.
Ergonomiske fremskridt. Med kontrolpaneler i højere opløsning får man forbedret synlighed og læsbarhed. Vigtige porte er altid let tilgængelige, selv når man optager med en trådløs sender tilsluttet.
Robust og sikker. Det robuste kamerahus tåler at arbejde i ethvert miljø, og D6 er kompatibelt med de kendte og pålidelige Kensington-låse.

Nikon har også præsenteret to nye NIKKOR Z-objektiver: ultravidvinkelobjektivet NIKKOR Z 20mm f/1.8 S og telezoomobjektivet NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Begge objektiver fokuserer hurtigt, lydløst og blødt, og de er godt forseglet for at beskytte mod støv og fugt.

 

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S udvider Nikon Z-sortimentet af højtydende f/1,8-objektiver af S-Line-typen. Dette lysstærke 20 mm prime-objektiv med ultravidvinkel er et attraktivt valg til vidvinkelfotografering. Med avanceret optik, den brede Z-fatning og maxblændeåbning på f/1,8 med ni afrundede blændeblade byder objektivet på en fantastisk ydelse, uanset belysningen. Skarpheden er suveræn helt ud til kanten og fremragende på korte afstande takket være en tætteste fokusafstand på kun 0,20 m. ED-glas og Nikons antireflekterende nanokrystalbelægning bekæmper ghosting og flare, så dette objektiv til spejlløse kameraer opfanger mange flere detaljer af motivet – uanset optageindstilling.NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR indgår i Nikon Z-serien som det perfekte rejseobjektiv, der giver mulighed for at optage stillbilleder og video med masser af detaljer. Det er et af de mest kompakte telezoomobjektiver på markedet i dag, og det passer derfor perfekt til mindre tasker. Den store Z-fatning muliggør et unikt design, hvor større linseelementer er placeret bagtil – hvilket giver en enestående balance og håndtering. Det optiske design sikrer skarpe billeder med levende farver og dyb kontrast, uanset om man optager med vidvinkel eller telefoto. Videofotografer kan optage smukke videoer i fuldformat takket være den avancerede NIKKOR-optik, som får mest muligt ud af Nikon Z-kameraets suveræne billedkvalitet.Robert Harmon, Interim Head of Commercial Planning hos Nikon UK, udtaler: "Disse nye NIKKOR-objektiver kommer med flere populære brændvidder til Nikon Z-systemet. Nu får billedskaberne de kreative værktøjer, de har brug for til at håndtere enhver situation, uanset om de tager stillbilleder eller optager video, og uanset om det er på steder, hvor pladsen er trang, eller ude i naturen".

Frihed på alle måder. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Lysstærkt, ultravidvinkel f/1,8-objektiv til spejlløse kameraer. Fænomenal skarphed helt ud til kanten og fantastisk under dårlige lysforhold.
Utrolig skarphed. Suveræn skarphed og uovertruffen til nærbilleder. En tætteste fokusafstand på kun 0,20 m giver fotograferne kontrol over billedet – fra nærbillede til uendelig.
Smuk bokeh. Et avanceret optisk design giver mulighed for udsøgte stjerneeffekter og en blød, naturlig bokeh.
Skarpe, klare billeder. ED-glas og asfæriske linseelementer korrigerer for kromatisk aberration, og Nikons antireflekterende nanokrystalbelægning bekæmper ghosting og flare.
Klar til video. Fokuseringen er hurtig, blød og dæmpet. Små ryk under fokusering er så godt som fjernet.
Vejrbestandigt. Alle objektivets bevægelige dele er forseglet for at beskytte mod støv og fugt.

Til alle dine rejser. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Ultrakompakt telezoomobjektiv. 24-200 mm-objektiv i fuldformat til spejlløse kameraer, billeddækning fra vidvinkel til telezoom.
Rejseklar. Vejer kun 570 g og passer perfekt til mindre tasker. Zoomlåsen sørger for, at objektivet er trukket helt sammen, når det opbevares i en taske.
Skarpt – helt tæt på. Tætteste fokusafstand på kun 0,5 m ved 24 mm og 0,7 m ved 200 mm.
Fantastisk til video. Autofokus er helt dæmpet. Små ryk under fokusering er næsten fjernet ligesom fokusskift under zoom.
Skarpe, klare billeder. Asfærisk ED-glas og asfæriske linseelementer sikrer minimal forvrængning i hele zoomområdet. Nikons ARNEO-belægning bekæmper ghosting og flare og giver klarere billeder.
Støv- og dråbebeskyttet. Objektivet er forseglet for at beskytte mod støv og fugt. En fluorbelægning afviser effektivt vand, støv og snavs uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.