Bjarne Hyldgaard udstiller på Voergaard slot

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Den internationalt prisbelønnede danske fotograf Bjarne Hyldgaard udstiller i samarbejde med Voergaard Slot en serie af portrætter, der fortolker perioden 1534-36 i Danmarkshistorien. Udstillingen rummer desuden tidstypiske klædedragter samt adgang til supplerende informationsvideoer.

Fortiden fortolkes af nutiden
Billederne portrætterer af gode grunde ikke historiske middelaldermennesker, men nutidige ”re-enactors”, der bruger en del af deres fritid på at fortolke og genskabe historien ved at ”spille middelalder”. Mange af de portrætterede mennesker har i flere somre været en fast bestanddel af ”Middelalderdage” på Voergaard Slot.

De portrætterede er alle fremstillet i deres egen middelalderlige rolle - og i deres egen klædedragt. Nutidens Jens Martin og middelalderens landsknægt mødes dermed i et portræt, som måske udtrykker dem begge - og lader to tider mødes på tværs af et gab på 500 år.

I udstillingen ses forskellige skikkelser i perioden omkring Grevens 
Fejde: Adelsfruen, staldknægten, landsknægten, tiggeren, nonnen, bondemanden, herremanden, håndværkeren og mange flere.

Portrætterne afspejler et tværsnit af den middelalderlige befolkning, her fortolket af Bjarne Hyldgaard i form af udtryksfulde, levende portrætter i et rembrandsk lys, der ved hjælp af nutidens mennesker forhåbentlig åbner en  lille korridor til fortiden.

Fotograf Bjarne Hyldgaard

Bjarne Hyldgaard fik med fotoserien Grevens Fejde en master-titel med udmærkelsen guld fra det Nordiske Forbund for fotografi. Hyldgaard vandt sin første internationale fotopris i 1999 og har siden vundet mere end 500 udmærkelser. Bjarne Hyldgaard har tidligere udstillet sine fotografier i Rundetårn, det Danske Fotomuseum, internationale gallerier samt Udenrigsministeriet.

Fernisering 
Der afholdes fernisering på Grevens Fejde, Søndag den 18. juli kl. 14.00. Der bydes på et lille glas i gården ved Ridehallen (butikken), hvorefter der vil være fremvisning af udstillingen i mindre hold. Klik her for at se eventen på Facebook

 

Velkommen til Grevens Fejde

 

Social Share