Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 


Foredrag på Landsmødet 2017

Author: Carsten Egevang

Fredag den 6. oktober

19.30 – 21.00 Lightroom Workshop ved Stefan Nielsen (Zone system med Lightroom og Silver FX Pro)

Der er sikkert mange, der synes det er svært ved at få de digitale sort/hvid billeder til at få den samme stoflighed som ”i gamle dage” da vi lavede dem i mørkekammeret med kemi og fotopapir.

Her lærer du hvordan en kombination af Lightroom og Silver FX Pro fra Googles Nik Collection kan hjælpe dig med at lave sort/hvid billeder, der er på højde med hvad man kunne dengang. 

Du får en introduktion til hvordan zone systemet, der oprindeligt blev udviklet til analog fotografering, også kan hjælpe dig her i den digitale tidsalder.

Kort om Stefan Nielsen:

Har fotograferet siden han fik sit første kamera da han fyldte 6 år.

Arbejder i dag som selvstændig fotograf og underviser.

Har undervist på mange forskellige fotorelaterede FOF kurser siden 2011 – blandt andet i Lightroom, Photoshop og billedkomposition.

Lørdag den 7. oktober

13.00 – 14.30 Foredrag Krass Clement 

Københavner billeder
 
Vi får besøg af en af Danmarks helt store fotografer, og den første fotokunstner der modtog Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, Krass Clement.
 
Krass vil tale om sin seneste bog 'Bag Saga Blok' og sine bevæggrunde for at lave den. Han vil sammenstille den med sin tidligere københavnerbog 'Byen bag Regnen' med særlig fokus på de enkelte billeder og redigeringen af billedsekvensen.
 
Krass vil også tale om forholdet mellem billede som billede, og billedet som tegnlæsning.

15.00 – 18.00 Model/Portræt Workshop ved Jesper Kofoed (Forskellige workshops med modeller)

Portræt- og modelfotografering i praksis

På Landsmødet kan du lørdag eftermiddag få lejlighed til at fotografere modeller og få masser af gode tips med hjem til, hvordan du selv griber denne del af fotograferingen an.

Vi har inviteret Jesper Koefoed, indehaver af www.fotoworkshop.dk og kendt fra spalterne i dette blad, til at give en kort introduktion til emnet. Derefter bliver der rig lejlighed til at prøve tingene af i praksis, for vi har også inviteret en række modeller, som deltagerne kan skyde billeder af med kyndig hjælp fra fotografer fra Downstairs.

Det er både lys, teknik og ikke mindst samarbejdet med modellen, der skaber det gode billede. Og du kan blive klogere på alle tre dele denne eftermiddag.

Du skal bare medbringe dit kamera og evt. din speedlite – vi har resten J

 

Søndag den 8. oktober

13.30 – 15.00 Foredrag Carsten Egevang

Carsten Egevang er fotograf med speciale i Grønland. Gennem de seneste 20 år har Carsten rejst til de fjerneste egne af Grønland, først som biolog og senere som professionel fotograf.

Carsten er honoreret i flere internationale fotokonkurrencer, herunder som kategorivinder i BBC’s Wildlife Photographer of the Year – den højeste placering en dansker endnu har modtaget i den prestigefyldte konkurrence. Carsten er desuden ”årets danske naturfotograf 2011” og modtager af det Grønlands Selvstyres ”Miljø- og Naturpris” i 2012.    

”Jeg vil betegne mig selv som traditionel naturfotograf, men indenfor de seneste år har jeg prøvet at gå nye veje. Dels er det ikke dyr og fugle der er de primære motiver i projektet, men derimod har jeg ønsket at skildre lokalbefolkningen – og deres forhold til naturen – i nogle af Grønlands mest isolerede områder. Desuden har jeg valgt at fotografere i sort/hvid – en udfordring der har tvunget mig til at tænke anderledes” fortæller Carsten Egevang.

Carsten vil i sit foredrag den 8. oktober fortælle om hvordan hundeslædekørsel, isbjørnejagt på havisen og om hvordan det er at være fotograf i ét af verdens mest naturskønne, men samtidig mest barske, områder på jorden.        

Se Carstens billede øverst i artiklen, for at se Carsten's hjemmeside, så klik her

 

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.