SDF banner forside

Se hvad du får med SDF! Klik på filmen

Se SDFs profil film – Meld dig ind i dag og modtag blandt andet magasinet "Dansk Fotografi".

52 sider som sætter fokus på dansk fotografer, spændende nyheder og ikke mindst medlemsinformation  - netop nu. 

Foredrag på Landsmødet 2017

Author: Carsten Egevang

Fredag den 6. oktober

19.30 – 21.00 Lightroom Workshop ved Stefan Nielsen (Zone system med Lightroom og Silver FX Pro)

Der er sikkert mange, der synes det er svært ved at få de digitale sort/hvid billeder til at få den samme stoflighed som ”i gamle dage” da vi lavede dem i mørkekammeret med kemi og fotopapir.

Her lærer du hvordan en kombination af Lightroom og Silver FX Pro fra Googles Nik Collection kan hjælpe dig med at lave sort/hvid billeder, der er på højde med hvad man kunne dengang.

Du får en introduktion til hvordan zone systemet, der oprindeligt blev udviklet til analog fotografering, også kan hjælpe dig her i den digitale tidsalder.

Kort om Stefan Nielsen:

Har fotograferet siden han fik sit første kamera da han fyldte 6 år.

Arbejder i dag som selvstændig fotograf og underviser.

Har undervist på mange forskellige fotorelaterede FOF kurser siden 2011 – blandt andet i Lightroom, Photoshop og billedkomposition.

Lørdag den 7. oktober

13.00 – 14.30 Foredrag Krass Clement

15.00 – 18.00 Model/Portræt Workshop ved Jesper Kofoed (Forskellige workshops med modeller)

Portræt- og modelfotografering i praksis

På Landsmødet kan du lørdag eftermiddag få lejlighed til at fotografere modeller og få masser af gode tips med hjem til, hvordan du selv griber denne del af fotograferingen an.

Vi har inviteret Jesper Koefoed, indehaver af www.fotoworkshop.dk og kendt fra spalterne i dette blad, til at give en kort introduktion til emnet. Derefter bliver der rig lejlighed til at prøve tingene af i praksis, for vi har også inviteret en række modeller, som deltagerne kan skyde billeder af med kyndig hjælp fra fotografer fra Downstairs.

Det er både lys, teknik og ikke mindst samarbejdet med modellen, der skaber det gode billede. Og du kan blive klogere på alle tre dele denne eftermiddag.

Du skal bare medbringe dit kamera og evt. din speedlite – vi har resten J

Søndag den 8. oktober

13.30 – 15.00 Foredrag Carsten Egevang

Carsten Egevang er fotograf med speciale i Grønland. Gennem de seneste 20 år har Carsten rejst til de fjerneste egne af Grønland, først som biolog og senere som professionel fotograf.

Carsten er honoreret i flere internationale fotokonkurrencer, herunder som kategorivinder i BBC’s Wildlife Photographer of the Year – den højeste placering en dansker endnu har modtaget i den prestigefyldte konkurrence. Carsten er desuden ”årets danske naturfotograf 2011” og modtager af det Grønlands Selvstyres ”Miljø- og Naturpris” i 2012.

”Jeg vil betegne mig selv som traditionel naturfotograf, men indenfor de seneste år har jeg prøvet at gå nye veje. Dels er det ikke dyr og fugle der er de primære motiver i projektet, men derimod har jeg ønsket at skildre lokalbefolkningen – og deres forhold til naturen – i nogle af Grønlands mest isolerede områder. Desuden har jeg valgt at fotografere i sort/hvid – en udfordring der har tvunget mig til at tænke anderledes” fortæller Carsten Egevang.

Carsten vil i sit foredrag den 8. oktober fortælle om hvordan hundeslædekørsel, isbjørnejagt på havisen og om hvordan det er at være fotograf i ét af verdens mest naturskønne, men samtidig mest barske, områder på jorden.

Se Carstens billede øverst i artiklen, for at se Carsten's hjemmeside, så klik her

Teknik-nyheder-Canon

Lysstærkt autofokusobjektiv til Canon

Samyang lancerer sin første portræt-tele på 85mm f/1.4 med autofokus. Et kompakt, let og vejrbestandigt objektiv til Canon-kameraer med full-frame.
Læs mere
Teknik-nyheder-Sony

Sony's RX100

VI tilføjer et langt zoom objektiv til det bedste kompakte kamera
Læs mere
Teknik-nyheder-Canon

Canon klar med nye versioner af en 70-200 mm

Canon Europa er nu klar med en opgradering af et af deres mest populære objektiver i den kendte L-serie.
Læs mere
Artikler

Dansk PSA medlems kontakt

Fotograf: Nicolai Godvin Titel: Footprints Tekst: Leif Alveen De fleste kender nok photogra­phic society of america (PSA) som et navn og/eller logo, som er at finde i forbindelse med internationale fotokonkurrencer.
Læs mere
Artikler

Konkurrence i fotografi

Author: Peder Krabbe Titel: Cello kvartetten Kan vi på retfærdigvis konkurrere i billeder? Har vi ikke alle sammen forskelligt syn på hvad et billede siger os, det være indenfor fotografi, maleri, skulptur osv. Og hvad er kunst? Hvis vi går videre, er kunst ikke det, den enkelte person mener om netop det værk hun/han synes er kunst.
Læs mere
Artikler

Udenlandske konkurrencer og titler

Som medlem af SDF er det også muligt at deltage i udenlandske konkurrencer. SDF har et nært samarbejde med FIAP og har en såkaldt "Liaison Officer", dvs. en person der er bindeled mellem FIAP og SDF. Det er IKKE et krav, at man er medlem af SDF for at deltage i en udenlandsk salon under FIAP.
Læs mere

galleri sample

Ny årbog

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Udstillinger

 EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt 

Sted: ØKSNEHALLEN Udstillingsperiode:  23. juni – 31. august
Læs mere
Udstillinger

Hvad kameraet så

Nyophængning af fotosamling på Brandts
Læs mere
Udstillinger

Gaza Works 

Fotos af hverdag og krig - Livet i Gazastriben 
Læs mere
Udstillinger

”FORTID MØDER NUTID MØDER FORTID”

- en fotoudstilling af Ole Jauch Ole Jauch fotografer kun analogt og tit med materialer, som har passeret udløbsdato:
Læs mere

Seneste billeder

Jun 12, 2018
Jun 12, 2018
Jun 12, 2018
Jun 12, 2018
Jun 12, 2018

Kalender

Ingen begivenheder