SDF banner forside

MSTRS DESIGN GIFS 1180x115 Combo

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Den Nationale 2017

Author: Lisbeth Hjorslev Toustrup - Watching the wake 

Den Nationale 2017 nærmer sig med hastige skridt, og det er blevet tid for at udvælge billeder og gøre dem klar til afleveringen. I år er det Downstairs der arrangerer bedømmelsen. Her er information om årets kategorier og seneste nyt omkring registrering, upload og indsendelse.

Kategorierne i 2017 er:

 • Monochrome-papir
 • Farve-papir
 • Digital-monochrome
 • Digital-farve
 • Serier-papir
 • Natur digital
 • Phototravel papir

På hjemmesiden under Klubinfo / Den Nationale findes de opdaterede regler under fanerne Fælles Regler – Kategorier – Præmiering og offentliggørelse.

Registrering og upload foregår, som sidste år, via hjemmesiden, dog med forbedringer omkring billedtitler, så vi undgår problemer med disse. Nærmere instruktion følger når der åbnes for upload. Både klubmedlemmer og personlige medlemmer betaler individuelt ved at overføre det anviste beløb til SDF´s konto med angivelse, som beskrevet i den kvitteringsmail man modtager.

Der skal uploades billedfiler på alle billeder, også papirbilleder, ved registreringen. Formatet er 1920 pixels på længste led (altså tværformat skal være 1920 pixels brede, højformat 1920 pixels høje, kvadratiske billeder 1920x1920 pixels ). Filformat JPEG på maks. 5 mb. Farverum sRGB.

Vil man have billeder med i udvalg til Årbogen uploades de på samme måde som til en kategori. Der må uploades 4 billeder, hvor der frit kan vælges mellem farve og monochrome eller en blanding af disse, og så er gratis at uploade til årbogen. Man bestemmer frit hvilke billeder man uploader her. Det kan være favoritterne blandt de billeder man deltager med i Den Nationale, med kan også være helt andre billeder. Der er heller ikke noget krav om, at man skal deltage i Den Nationale for at uploade billeder til Årbogen. Årbogen udkommer på landsmødet, og der er et eksemplar til alle SDF medlemmer.

Datoer:

 • Upload og registrering forventes åben omkring den 1. april
 • Deadlinefor upload, registrering og betaling er den 10. maj.
 • Pakker med papirbilleder skal være fremme senest 16. maj
 • Antagelser offentliggøres senest 15. juli
 • Lyd/billede indsendes og betales senest september (1 måned før landsmødet)
 • Værker til ”Det helt frie billede” registreres og betales på landsmødet senest 7. oktober kl. 11
 • Præmieringer offentliggøres på landsmødet

Gebyrer:

 • 185 kr. for første kategori, stigende med 15 kr. for hver ekstra kategori
 • Lydbillede 90 kr.
 • Det helt frie billede 90 kr.
 • Årbog er gratis

Ved registrering og upload skal du bruge dit login på hjemmesiden. Tjek i god tid om det virker, så du kan nå at bestille et nyt, hvis der er problemer.

Vi råder til, at man uploader i god tid inden deadline, så man har mulighed for at få hjælp, hvis der mod forventning skulle opstå problemer.

Alle opfordres til at gennemlæse reglerne inden afleveringen, så vi undgår ærgerlige fejl, der kan føre til diskvalifikationer. I år er det specielt definitionen af kategorierne phototravel og natur, der bør nærlæses, og så skal man som altid sikre, at de monochrome billeder kun indeholder en farvetone.

Downstaris og SDF glæder sig til at modtage dine billeder.

Poul Chr. Jensen, Billedsekretær

Author: Grethe Aasted Therkelsen - Frygt

Teknik

Hvad kan Photo Mechanic bruges til

Photo Mechanic er et lynhurtigt sorteringsprogram som mange fotografer anvender for et hurtig overblik. Photo Mechanic anvendes til at se, organisere, administrere og eksportere digitale fotos. Du kan let udvælge de bedste skud og tilføje informationer og søgeord.
Registrer for at læse mere
Fotografi

Podcast for fotografer

Som situationen ser ud i øjeblikket, så er alle fotoklubarrangementer lukket ned og afventer at virussen forsvinder. Det behøves ikke at betyde, at man skal lukke ned for alt foto. Der findes en række fotorelaterede podcast hvor en række fotografer, deler rundhåndet ud af deres gode råd og tips.
Læs mere
Teknik-nyheder-Canon

Canon remote Camera

Canon har lanceret et nyt fjernkamerasystem, der omfatter tre nye pan-tilt-zoom-kameraer – CR-N500, CR-N300 og CR-X500 – og RC-IP100-controlleren, som svar på den stadig stigende efterspørgsel efter content og for at dække behovet for mindre, effektive produktionsmetoder. I de seneste 12 måneder er mængden af fjernproduceret videoindhold vokset eksponentielt, hvor livestreaming-industrien har oplevet en vækst på 45 % mellem marts og april sidste år.
Læs mere
Teknik-nyheder-FUJI

3 nye objektiver fra Fujifilm

Fujifilm lancerer 3 nye objektiver til deres X og GFX serie
Læs mere
Teknik-nyheder-Canon

Ny EOS M50 Mark II

Canon har lanceret en ny EOS M50 Mark II, opfølgeren til det prisvindende EOS M50. Trangen til at skabe, dele og se indhold på Instagram, YouTube og Twitch ser ikke just ud til at blive mindre, og flere og flere dedikerer deres tid på at udforske hobbyer og lære nye teknikker. I Europa alene oplevede TikTok mellem 3. kvartal 2019 og 2. kvartal 2020 en månedlig stigning i brugen af appen på 93 % blandt 16-64-årige.
Læs mere
Teknik-nyheder-Canon

Canon XA45 et kompakt 4K-videokamera

Som svar på det voksende markedskrav til 4K videoindhold annoncerer Canon i dag, det nye videokamera XA45. Det professionelle videokamera med 20x optisk zoom, har en CMOS-sensor på 1/2.3-tommer, kan optage i 4K UHD- eller Full HD XF-AVC og MP4-codecs - hvilket giver brugerne kreativ fleksibilitet.
Læs mere
Ugens Billede

Ugens billede

Fotograf: Hanne Gottrup Titel: Powernap
Læs mere
Konkurrencer

Guldalder og nutidsøjne

Hellede Klint ved Kalundborg fjord på Røsnæs   Fotokonkurrence tager afsæt i guldalderens landskaber - i fri nutidig fortolkning
Læs mere

galleri sample

Se hvad du får med SDF! Klik på filmen

Se SDFs profil film – Meld dig ind i dag og modtag blandt andet magasinet "Dansk Fotografi".

52 sider som sætter fokus på dansk fotografer, spændende nyheder og ikke mindst medlemsinformation  - netop nu. 

        

aar 280

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Banner SDF Webredaktr

Blog

Farveindstilling af skærm

Spørgsmål: Jeg bearbejder mine billeder (med Affinity Photo) i farverummet Adobe RGB(1998). Hvilket farverum skal min Eizo-skærm helst kalibreres i ?
Registrer for at læse mere

Vigtige datoer

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.