Præsentation af ny foto gruppe/klub i SDF

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Skribent: Torkil Michelsen MSDF/Sølv, EFIAP/B / SDF-bestyrelsesmedlem

FOTO GRUPPEN MIDTWEST (FGM) i Skjern har for nylig indmeldt sig i SDF, hvilket er en fornuftig beslutning de mange medlemmer i gruppen har truffet. Konsekvensen er den simple, at samtlige medlemmer dermed har direkte adgang til et væld af aktiviteter og ikke kun det:  De vil med største lethed desuden kunne komme i forbindelse med et stort antal erfarne fotografer og ligesindede fotogrupper, som kan være bedømmere, vejledere og meget mere.

Bare forstil dig al den inspiration der desuden følger med i ”pakken”, ja som jeg hører der siges i fotogruppen: ”Vi har fået et spark til at komme endnu videre”. Og så deltager medlemmer på JYSKE 2020 for første gang!! SUPER!

Skribenten har 2 gange været inviteret som foredragsholder i Skjern indenfor det seneste halve år, hvor fotogruppen har til huse. Og jeg må tilstå, at de i FGM er i besiddelse af en ganske særlig ånd og den skal opleves. De er ikke kun dygtige fotografer; de er alle holdspillere, hvilket tilsammen er en rigtig fed oplevelse!

Jeg kan kun foreslå dig, der læser dette, at aflægge FGM et besøg, men det vil være en god ide er at kontakte formanden forud. Så er du sikker på de er ”hjemme” i ”hulen” når du ankommer.

Lokalerne er et kapitel for sig selv og en beskrivelse heraf kan du læse om nedenfor, men læs også i samme beskrivelse, hvordan disse gæve vestjyder har fået deres base op at køre, for det kører for FGM’s medlemmer. Beskrivelsen er foretaget at et af medlemmerne i FGM.

Èn ting er jeg ikke i tvivl om: FGM er en gruppe vi i SDF kommer til at høre meget mere om i fremtiden!

Og  når du nu er i gang med at se fotografiske billeder, hvorfor så ikke også gå på FGM’s hjemmeside med det samme og se mere om denne spændende foto gruppe i SKJERN -  og måske du støder på endnu flere gode fotografier fremtryllet af medlemmerne.

Du finder fotogruppen på: www.fgmidtvest.dk  God fornøjelse!

 

Fotogruppen MidtWest: Når modgang bliver til medgang

Fotogruppen MidtWest havde haft de samme lokaler i syv år, da et stort byggefirma overtog lokalerne og ville bruge dem til andet formål. Det viste sig at være et lykketræf.

Af Søren Jensen Lund

 

"Det kom lidt som et chok for os, da vi, faktisk midt i et bestyrelsesmøde sidst i januar 2019, blev ringet op med beskeden om, at et stort byggefirma havde overtaget bygningen og gerne ville bruge vore lokaler til andet formål,” fortæller Leif Bengtsson, der er formand for Fotogruppen MidtWest.

Det var i de lokaler Fotogruppen startede i foråret 2012. I starten var der seks-syv medlemmer, der tog på fototure sammen og hyggede sig med deres hobby, men allerede i juni måned var der 17 aktive i klubben.

Vi valgte at sætte nogle forholdsvis stramme regler for medlemstilgang, og satte et max for medlemsantal til 25, da vi ikke ville være større, end at alle kender hinanden godt. Vores primære mål med klubben skal være, at vi stadig skal have et godt kammeratskab, hvor vi hygger os sammen, og samtidig højner kvaliteten af vore billeder fortæller Leif Bengtsson.

Med mange gode kontakter i lokalområdet blev Fotogruppen tilbudt nogle fantastiske lokaler centralt i Skjern, og medlemmerne gik i gang med at indrette studie, montagerum, depotrum og stort mødelokale i de nye lokaler. Den første rigtige klubaften blev afholdt her den 16. marts 2012.

Syv år efter blev lejemålet opsagt, og Fotogruppen MidtWest måtte sige farvel til de lokaler, hvor klubben havde haft hjemme siden starten. Men heldigvis blev klubben tilbudt nye lokaler - hele 330 kvm i Skjern by.

“Vi blev begejstret over mulighederne, så vi gik i gang med at klargøre disse nye lokaler. Der blev brugt næsten tre måneder på at male, indrette og flytte,” fortæller Leif Bengtsson..

De 330 kvm blev indrettet med mødelokale, et stort vinkelstudie med to separate baggrundsopstillinger, to montagerum hvor det ene også er depot for udstillingsbilleder og rammer. Derudover er der en lounge der også er bibliotek. Her kan medlemmerne i fred og ro sætte sig ind og diskutere fototeknik og billedredigering. Der er også blevet plads til et omklædningsrum til modeller.

Med de nye lokaler har Fotogruppen MidtWest de perfekte rammer for klubaftenerne, der afholdes hver torsdag. Den første klubaften hvert halvår starter med en brainstorm, hvor alle i klubben kommer med idéer til det kommende halvårs program samt forslag til fototure.

I 2019 blev det maksimale medlemstal sat op til 30, og på nuværende tidspunkt tæller klubben 29 aktive medlemmer, som alle er rigtigt gode til at give en hjælpende hånd med alt det praktiske arbejde i klubben.

“Vi er en meget blandet skare af "fotonørder" med forskellige interesseområder. Det er lige fra makrofotografering af insekter, blomster, fugle, dyr til portrætter, model, sport, rejser, arkitektur og landskab,” fortæller Leif Bengtsson.

Den store alsidighed kan blandt andet opleves i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor Fotogruppen har en permanent plads til skiftende udstillinger. Derudover er der løbende andre skiftende udstillinger - lige nu med 24 stk. 80x120 cm. lærredsfotos som kommer rundt flere steder i kommunen.

Aktivitetsniveauet i klubben er højt, og der er altid stort fremmøde til klubaftenerne.

“På nogle klubaftener kører vi ud og tager aftenbilleder - f.eks. til Herning, hvor vi tager langtidseksponeringer af trafik, til Esbjerg, hvor der er mange spændende motiver på havnen med de store offshore skibe og ved Skjern Å, hvor vi leger med brændende ståluld. Når vejret ikke tillader det, tager vi portræt og modelfotos i vores studie. Til modelfotografering har vi bl.a. lånt en stor flot motorcykel hos byens MC-forhandler, og vi har en god kontakt til en, som laver nogle usædvanligt flotte kjoler. Vi har også på en klubaften haft besøg af en flok friske vikinger fra Bork Vikingehavn, som kom med deres hunde, våben og skjolde. Her havde vi gang i vores røgmaskine, for at få den helt rigtige stemning,” fortæller Leif Bengtsson.

Der bliver jævnligt afholdt billedvisningsaftener, hvor alle i klubben kan medbringe billeder til diskussion og konstruktiv kritik. Derudover er der fire interne konkurrencer om året, som bliver bedømt af andre fotoklubber. Det resulterer i "Årets fotograf", som bliver kåret til vores juleafslutning. Efter indmeldelse i SDF er Fotogruppen MidtWest parat til at tage skridtet videre til de større konkurrencer.

Vi har stort set ikke tidligere deltaget i større konkurrencer. To medlemmer indsendt til Jyske i 2019, men vi satser på at dette vil ændre sig. I år har fire medlemmer sendt billeder til Jyske, som vi naturligvis håber meget på at få nogle antaget. Vi har planer om også at forsøge os i "Den Nationale". Et stort mål med medlemskabet af SDF er naturligvis at højne kvaliteten af vore billeder, slutter Leif Bengtsson.

9 8 7 6 5 4 48 47 46 45 44 43 42 41 40 3 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 2 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 1 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10

 

        

aar 280

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Vigtige datoer

Ingen begivenheder

Social Share